Zadnji dve leti je veliko ljudi zaradi epidemije delalo od doma. Čez noč smo bili primorani svoje življenje konkretno spremeniti in se prilagoditi novemu vsakdanu. Sedaj, ko se življenje počasi vrača v stare tirnice, pa je potrebno ponovno sprejeti nove stare navade in jih vpeljati v svoje delovne dni. Ena od velikih sprememb, ki se je zgodila v času covida je ta, da je zaradi zaprtih restavracij ogromno ljudi začelo kuhati doma. Videli smo, da kuhanje sploh ni tako težko in naporno, da znamo z malo vaje speči odličen kruh in da imamo precej več nadzora nad tem, kakšno hrano vsak dan zaužijemo.

Ko se je epidemija umirila in so se restavracije ponovno odprle, se je posledično seveda ponovno zmanjšala količina doma skuhane domače hrane. Ko smo se vrnili tudi v pisarne pa smo kaj hitro padli nazaj v star ritem in svoj čas za malico preživeli v gostilni ali pa naročili hrano, v primeru da nimamo opcije toplega kosila na samem delovnem mestu. Dokaj hitro smo videli, da je takšen način hranjenja lahko kar velik zalogaj za našo denarnico. Zato vam ponujamo nekaj nasvetov, kako lahko še vedno, tudi v pisarni, zaužijemo domač obrok, ne da bi bili primorani službeno kuhinjo spremeniti v svojo domačo.
Ko si doma skuhate večerjo vas nič ne stane, če naredite malo več in preostanek shranite za jutrišnjo malico. V posodici Lunch Box bo hrana ostala sveža in okusna. Posodico lahko brez problema hranite v hladilniku in jo po uporabi umijete v pomivalnem stroju. Na ta način boste prihranili denar, imeli boste več časa med pavzo, saj se vam ni treba ubadati s prevozom do restavracije (lahko greste še na hitro kavo J), predvsem pa boste vedeli kaj jeste.
Če ste prejšnji dan pripravili juho ali enolončnico, pa jo lahko preprosto shranite v termo posodi, kjer bo še dolgo ostala topla. Posoda, narejena iz nerjavečega jekla, je trajna, trpežna in narejena iz materialov, ki ne škodijo našemu zdravju. Pokrov odlično tesni, tako da lahko pozabimo na neljubo polivanje po ostalih stvareh v naši torbi.

Praktične za uporabo so tudi silikonske vrečke, v katerih lahko hranimo hladno ali toplo hrano, lahko jih tudi pogrevamo v mikrovalovni pečici. Na izbiro je več vrst in velikosti vrečk, tako da jih lahko uporabimo za shranjevanje raznih prigrizkov ali pa tudi glavnega obroka, odvisno od našega jedilnika.
V primeru, da nimamo veliko idej in se nam ne ljubi pripravljati obroka za prihodnji dan, pa si lahko preprosto naredimo sendvič. Zavijemo ga v Bee’s wrap folijo, narejeno prav za sendviče, saj se s pomočjo vrvice in lesenega gumba enostavno in lično zapre. Hrana ostane sveža (lahko hranimo tudi v hladilniku), doma pa folijo enostavno splaknemo z mrzlo vodo in osušimo do prihodnjič. In ponovno prihranimo, saj ne potrebujemo folije za enkratno uporabo ter hkrati zmanjšamo odpadke, ki bi sicer nastali z alu folijo
Seveda lahko vse te ideje uporabite tudi v prostem času, ko se odpravite na izlet ali v hribe.



Piše: Mateja Zupan
Pustite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.