Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju

Društvo Ekologi brez meja

Trubarjeva cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI30944929

Elektronski naslov: info@ocistimo.si

Telefon 040 255433 
 

Dostopnost informacij
Društvo ekologi brez meja, ki je lastnik spletne trgovine Zelenci, se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije: 

Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčno številko)

Kontaktne podkatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

Bistvene značilnosti blaga

Pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)

Časovno veljavnost ponudbe

Rok v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike skupci.

Ponudba artiklov in cene
Cena v spletni trgovini Zelenci je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med Društvom Ekologi brez meja in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Zelenci kupcu pošljejo prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Zelencev in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

Načini plačila

Spletna trgovina Zelenci omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob osebnem prevzemu v pisarni Društva Ekologi brez meja  po predhodnem pisnem ali telefonskem dogovoru,
  • z nakazilom na TRR podjetja,
  • s kreditno/debetno kartico

Dobavni rok, čas dostave in cena stroškov dostave

Vsa naročila, kjer je označeno plačilo s kartico  in so oddana med delavnikom pred 13 uro, oddamo na Pošto Slovenije še isti dan. Naročila, ki imajo označeno plačilo nakazilo na TRR, pošljemo še isti dan, če prejmemo nakazilo na TRR do 13.ure. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Kupec prejme račun po e-pošti v obliki pdf dokumenta.

Plačilo je potrebno izvršiti v roku 5 koledarskih dni, po tem roku smatramo, da ste od naročila odstopili.

Pošiljko pošljemo preko Pošte Slovenije, poštnino zaračunavamo glede na težo - izdelki do 200 g 3,0 €, izdelki nad 200 g 5,0 €. 

Za nakup nad 59,00 € kupec ne plača poštnine - velja do preklica! 

Cene veljajo za dostavo na področju Republike Slovenije. Za naročila z dostavo v drugih državah, se poštnina izračuna in obračuna sproti.

Možen je tudi osebni prevzem v pisarni Društva Ekologov brez meja na Trubarjevi 50 v Ljubljani po dogovoru in predhodni najavi na telefon 064 123 431 ali na e-naslov: helena.nieboer@ocistimo.si. Če se naročeni izdelki plačajo ob osebnem prevzemu,  je plačilo možno le z gotovino

Izdaja računa

Zelenci po plačilu naročenih artiklov kupcu pošljejo tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.trg.ebm.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ''Dodaj v cekar''.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: V zgornjem desnem kotu se nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani''. S klikom na »Poglej v cekar« imate možnost spremeniti količino izbranega izdelka ali ga odstraniti. Če želiti dodati nove izdelke, kliknite na povezavo  ''Nadaljujte z nakupovanjem''. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete v spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko, tel. številko in regijo iz katere prihajate), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

2. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo Pošte Slovenije ali osebnim prevzemov v pisarni Društva Ekologi brez meja v Ljubljani. Če je znesek nakupa višji od € 59,00 se avtomatično pojavi izbira "po pošti (brezplačna poštnina)". Ne spreminjajte, razen če želite izbrati "osebni prevzem".

3. Način plačila:  Plačilo z nakazilom na TRR, s kreditno/debetno kartico.

4. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek  poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Potrdi naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se izpiše besedilo: Vaše naročilo je bilo sprejeto!

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto (Hvala, za vaše naročilo v spletni trgovini Zelenci. Obdelali ga bomo v najkrajšem možnem času.'') V sporočilu je navedena tudi številka nakupa in navodila za plačilo v primeru, da je kupec izbral opcijo "plačilo po predračunu".

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@ocistimo.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Izpolniti je potrebno že pripravljen obrazec.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago na naslov: Društvo Ekologi brez meja, Trubarjeva cesta 50, 1000 Ljubljana. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 

 Varnost

Društvo Ekologi brez meja uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za dostavo blaga potrebujemo vaše ime, priimek, poštni naslov in telefonsko številko za primer reklamacij ali dogovorov o prevzemu. Vaš poštni naslov potrebujemo tudi za namene oglaševanja po elektronski pošti. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

V kolikor nam boste posredovali vašo privolitev v neposredno trženje, boste od našega podjetja prejemali le naše ponudbe in obvestila. V takšnem primeru bomo zbirali in nadalje obdelovali vaš naslov elektronske pošte, ki ga boste vpisali v elektronski obrazec. Na ta elektronski naslov vam NE bomo posredovali oglasov drugih podjetij. Podatke o vaši elektronski pošti bomo shranjevali, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne boste odjavili. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.   

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, komentarji in ocene izdelkov, ki jih podajajo uporabniki ali obiskovalci, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjene skupnosti uporabnikov.

Trgovec ne odgovarja za vsebino mnenj, komentarjev in ocen izdelkov, ki jih podajajo uporabniki ali obiskovalci. Trgovec mnenja, komentarje in ocene pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva, obscena ali po mnenju trgovca ne nudijo koristi drugim uporabnikom ali obiskovalcem spletne trgovine. Trgovec ne odgovarja za informacije v mnenjih, komentarjih in ocenah ter se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz teh informacij.

Z oddajo mnenja, komentarja ali ocene se uporabnik oziroma obiskovalec izrecno strinja s pogoji uporabe in trgovcu dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe s strani kupcev bomo rešili hitro in ažurno. Morebitne pritožbe nam lahko posredujete na trg@ocistimo.si.

GDPR IZJAVA

 

Za dostavo blaga potrebujemo vaše ime, priimek, poštni naslov in telefonsko številko za primer reklamacij ali dogovorov o prevzemu. Vaš poštni naslov potrebujemo tudi za namene oglaševanja po elektronski pošti. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

V kolikor nam boste posredovali vašo privolitev v neposredno trženje, boste od našega podjetja prejemali naše ponudbe in obvestila. V takšnem primeru bomo zbirali in nadalje obdelovali vaš naslov elektronske pošte, ki ga boste vpisali v elektronski obrazec. Na ta elektronski naslov vam NE bomo posredovali oglasov drugih podjetij. Podatke o vaši elektronski pošti bomo shranjevali, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne boste odjavili. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo. Ob izpolnjevanju naročila v spletni trgovini imate možnost, da se prijavite na prejemanje spletnih novic. S prijavo soglašate, da vaš naslov elektronske pošte uporabljamo za namene obveščanja o novostih za izbrano področje, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete, in sicer tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo.

© 2015, Društvo Ekologi brez meja. Vse pravice pridržane.
Poganja Opencart