BEE'S WRAP

Bee's Wrap - trajne, pralne, okolju prijazne folije za shranjevanje hrane. Narejene so iz GOTS ceritifiranega organskega bombaža, prepojenega s čebeljim voskom, organskim jojoba oljem in drevesno smolo. Naštete sestavine imajo antiseptične lastnosti in zato ostane hrana dalj časa sveža.

Primerna je za zavijanje sadja, zelenjave, kruha, sira ali pa z njo pokrijemo in zatesnimo posodo. Hrana ne sme biti topla! Ne priporočamo za shranjevanje surovega mesa.

Kako jih uporabljamo? Toplota dlani folijo zmehča, zato jo lahko oblikujemo po naši želji. V nekaj sekundah se ohladi, ostane v tem položaju in posoda je tesno zaprta. Po uporabi jo speremo s HLADNO vodo, jo posušimo in ponovno uporabimo.

VIDEO nam zelo nazorno pokaže različne načine uporabe.

Ima prijeten vonj po čebeljem vosku, ki pa na vonj in okus hrane ne vpliva in ki postane z uporabo vedno manj izrazit.

Na voljo so kot posamezne folije v različnih velikostih ali kot kompleti treh - po tri iste velikosti ali pa komplet treh različnih velikosti.

Še posebej praktične so folije - prtički za zavijanje sendvičev. Sendvič zavijemo in pritrdimo z vrvico, ki jo zavijemo okoli lesenega gumba s potiskom čebelice. 

Embalaža ne vsebuje plastike in jo lahko recikliramo.

O podjetju Bee's Wrap

Bee's Wrap je ustanovila Sarah Kaeck leta 2012 kot odgovor na vprašanje, kako se znebiti plastike v kuhinji in shranjevati hrano na bolj zdrav in trajnostni način. Odgovor je našla v tradicionalnem načinu shranjevanja živil. V začetku je s pomočjo svojih sodelavk na vsako folijo ročno nanašala premaz iz čebeljega voska. Kasneje jim je uspelo izdelati napravo, ki zdaj omogoča hitrejše delo in v delavnici na obronku reke v okolici Bristola (Vermont) vsak dan nastajajo folije različnih velikosti in za različne namene - vse pa so trajne, pralne in okolju prijazne!

O odnosu odnosu do čebel in pridelave voska pa pravijo takole: 

Zavzemanje za zdravo čebeljo populacijo je za Bee's Wrap ključnega pomena. Sodelujemo s čebelarji iz Iowe, Pensilvanije in New Yorka, ki pri svojem delu uporabljajo zelo omejene količine (ali pa sploh nič) miticidov in antibiotikov. V zimskem času hranijo svoje čebelice le z medom ali sladkorjem, in ne s koruznim sirupom z visoko vsebnostjo fruktoze. Pregledujemo in ocenjujemo sestavo čebeljih panjev, posege čebelarjev v naravne cikluse čebel ter postopke filtriranja. Čebele bodo živele manj stresno, če bodo manj potovale, pozimi mirovale, opraševale pa v toplejših delih leta.

Naš čebelji vosek ni kemično obdelan niti beljen in je testiran v USDA (United States Department of Agriculture – Ministrstvo za kmetijstvo ZDA) na 200 pesticidov in herbicidov, kar zagotavlja uporabo najčistejšega voska.

Uredi po:
Prikaži:
Pogled: Seznam Mreža
 • Bee's Wrap Pisani komplet
  S PISANIM kompletom ne boste ostali nikoli v zadregi, če bo potrebno pokriti različne velikosti posod, zaviti pol limone ali štruco kruha. Ko odprete predal s folijami, ni treba brskati za pravo velikostjo, saj jo lahko prepoznate že na prvi pogled - vsaka velikost ima svojo barvo in vzorec. E..
  Brez DDV: 40,25€ 49,10€
  Na podlgi 2 ocen.
 • Veganski mix
  VEGANI, POZOR! Končno so na voljo tudi pralne folije za shranjevanje živil brez čebeljega voska. Tega nadomešča rastlinski vosek z dodatkom drevesne smole in kokosovega olja. Bee's Wrap folije so trajnostna in naravna alternativa plastičnim folijam za shranjevanje živil. S toploto rok folijo z..
  Brez DDV: 20,41€ 24,90€
 • Bees' Wrap komplet mix
  Spet na zalogi! Zavij kruh, sir, zelenjavo ali pokrij skledo! Bee's Wrap folije so trajnostna in naravna alternativa plastičnim folijam za shranjevanje živil. S toploto rok folijo zmehčamo in jo oblikujemo, ko se ohladi, obdrži obliko. Po uporabi jo speremo s HLADNO vodo in obrišemo in ž..
  Brez DDV: 19,66€ 23,99€
 • Bee's Wrap - sendvič
  Dve rezini dobrega kruha in nekaj slastnega vmes in sendvič je narejen. Zavijemo ga še v Bee's Wrap, ki ohranja sendvič svež in preprečuje, da bi karkoli mastnega ali tekočega v njem zapackalo našo torbo ali obleko. S pomočjo vrvice in simpatičnega lesenega gumba s čebelico folijo trdno zapremo. Ko ..
  Brez DDV: 12,29€ 14,99€
 • Bee's wrap - srednji - posamezno
  Zavij kruh, sir, zelenjavo ali pokrij skledo! Bee's Wrap folije so trajnostna in naravna alternativa plastičnim folijam za shranjevanje živil. S toploto rok folijo zmehčamo in jo oblikujemo, ko se ohladi, obdrži obliko. Po uporabi jo speremo s HLADNO vodo in obrišemo in že je pripravljena z..
  Brez DDV: 8,19€ 9,99€
  Na podlgi 1 ocen.
 • Bee's wrap - veliki - posamezno
  Zavij kruh, sir, zelenjavo ali pokrij skledo! Bee's Wrap folije so trajnostna in naravna alternativa plastičnim folijam za shranjevanje živil. S toploto rok folijo zmehčamo in jo oblikujemo, ko se ohladi, obdrži obliko. Po uporabi jo speremo s HLADNO vodo in obrišemo in že je pripravljena z..
  Brez DDV: 9,01€ 10,99€
© 2015, Društvo Ekologi brez meja. Vse pravice pridržane.
Poganja Opencart