OrganiCup

OrganiCup

Znamka: OrganiCup
Oznaka izdelka: OrganiCup
Dobavljivost:
Na zalogi
Cena: 24,99€ Brez DDV: 20,48€

Možnosti

Opis

OrganiCup je menstrualna skodelica - moderna alternativa tamponom in vložkom. Je bolj zdrava in ekološka ter enostavna za uporabo.

Iz česa je narejena?

OrganiCup je iz 100% medicinskega silikona. Ne vsebuje lateksa, barvil, strupov ali belil in ustreza vsem predpisom.

Katero velikost naj izberem?

Velikost A je za ženske, ki še niso rodile. Če ste rodile s carskim rezom, ste mlajše od 30 let in imate srednji do šibek tok, še vedno priporočamo A velikost.

Velikost B je za ženske, ki so že rodile. V primeru zelo močnega toka priporočamo B velikost, tudi če še niste rodile.

 

Podrobnosti

Milijone žensk je že uspešno preklopilo na uporabo menstrualnih skodelic, ampak kot ponavadi pri novostih, imaš verjetno par začetnih vprašanj. Prosim, ne obupaj in se spopadi z morebitnimi začetnimi težavami. Ko se boš seznanila z uporabo OrganiCup, najverjetneje nikoli več ne boš uporabljala tamponov ali vložkov! Spodaj najdeš 3 dobre nasvete za začetnice:

1. Prepričaj se, da se je OrganiCup popolnoma razprla.

Pomembno je, da se OrganiCup v nožnici popolnoma razpre, saj v nasprotnem primeru lahko pride do uhajanja. Po vstavitvi primi za dno skodelice in jo zavrti za 360 stopinj. Kot dodaten previdnostni ukrep lahko s prstom zdrsiš okoli roba skodelice in tako preveriš, če je popolnoma razprta.

2. Vadi pred menstruacijo.

Vadi vstavljanje in odstranjevanje OrganiCup pred začetkom menstruacije. Mnoge uporabljajo OrganiCup že kak dan pred menstruacijo in si tako zagotovijo zaščito od samega začetka.

3. Na začetku kombiniraj z vložki.

Če si začetnica, uporabi poleg OrganiCup še vložek, da se počutiš popolnoma varno. To je pametno početi tudi dokler ne ugotoviš kolikokrat na dan boš morala izprazniti svoj OrganiCup.

VSTAVLJANJE

1. Vsak mesec pred prvo uporabo steriliziraj menstrualno skodelico v kozici z vrelo vodo za 5 minut.

2. Pred rokovanjem z OrganiCup si vedno umij roke.

3. Prepogni skodelico kot prikazuje slika.

Namig: Da si olajšaš vstavljanje navlaži skodelico z vodo ali lubrikantom na vodni osnovi. NIKOLI ne uporabljaj lubrikanta na silikonski osnovi.

4. Vstavi prepognjeno skodelico. Če se razpre še preden jo popolnoma vstaviš, nadaljuj dokler pecelj več ne bo štrlel navzven (če te pecelj moti, ga lahko odrežeš).

ODSTRANITEV

1. Vstavljeno OrganiCup je treba izprazniti vsaj vsakih 12 ur. Kako pogosto jo bo treba izprazniti je odvisno od tvojega menstrualnega toka.

2. Pred rokovanjem s skodelico si umij roke.

3. Da odstraniš skodelico, potegni za pecelj in uporabi trebušne mišice, da jo potisneš nižje, dokler ne dosežeš dna skodelice. Nežno stisni za dno, da sprostiš vakuum  in izvleci OrganiCup.

4. Izprazni vsebino v stranišče ter splakni skodelico pod tekočo vodo (tudi luknjice na vrhu). Če nimaš dostopa do vode, uporabi toaletni papir in skodelico speri kasneje.

 

POTREBUJEŠ VEČ POMOČI?

Poglej naše videe z navodili, preberi odgovore na pogosto zastavljena vprašanja in dodatna navodila - vse na www.organicup.eu

VIDEO (slovenski podnapisi)

 

 

 

Ocene (0)

Napišite ocenoNote: HTML ni preveden!

Slabo            Dobro

© 2015, Društvo Ekologi brez meja. Vse pravice pridržane.
Poganja Opencart